Merel Martens

Na het afronden van een bachelor Docent Muziek en Koordirectie Lichte Muziek, ontving Merel in mei 2015 haar Master titel in Vocal Leadership van RAMA. Haar naam is in Nederland verbonden aan verschillende succesvolle groepen als Pitch Control, MAZE, The Junction, Dutch Organic Choir and VOÏSZ Vocal Projects. Merel reist veel internationale vocale festivals af voor workshops, ateliers en concerten.

Glenn Liebaut

Als allround percussionist combineerde Glenn alle soorten percussie met zijn bachelor- en masteropleiding klassieke percussie aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds zijn studie is hij actief als freelance percussionist in een diversiteit aan klassieke orkesten, ensembles en slagwerkbands. In zijn masteronderzoek specialiseerde hij zich in intern en extern ritme, het leiden en volgen van puls en ritme. Op educatief gebied ontwikkelde hij het project ‘Doe je ritmix’, ritme en beweging als basis voor muziekeducatie.

Marlou Vriens

Marlou staat voor ‘Vocal Integration’, skill, bewustzijn en muzikaliteit. Zij leidt ook jeugdkoor Out of the Blue, Gouda. Marlou componeert voor koor en dans, WoMAN werd genomineerd voor de Årets Reumert awards (DK). Daarnaast presenteerde ze afgelopen jaar met haar band Marlou haar debuutalbum Long way home, die een mooie recensie opleverde in OOR magazine.

Freek Koopmans

Freek Koopmans studeerde af als leerkracht basisonderwijs op de Kempel en docent muziek op het Koninklijk Conservatorium. Sinds 2011 speelt hij als drummer/slagwerker bij Percossa en Lieve Bertha waarmee hij in binnen en buitenland wekelijks in het theater staat. Daarnaast is hij twee dagen per week actief als muziekdocent in het basisonderwijs. En hij maakt onderdeel uit van de redactie van ‘Metropole op school’, de muziekmethode van het Metropole Orkest.

Line Groth Riis

Line Groth is bekend van haar fantastische arrangementen voor het wereldberoemde Deense koor Vocal Line. Ze is ook actief in de vocal group Postyr (DK). Line haalde een master degree in zang en koordirectie op The Royal Academy or Music, Aarhus. Sinds meer dan tien jaar is Line te vinden in binnen- en buitenland om koorleiders, zangers en vocal groups te inspireren en les te geven.

Mathieu Vulto

Mathieu Vulto heeft zich gespecialiseerd in muziekeducatie op basisscholen, en is koordirigent, jazz-zanger (scatting) en freelance jazz bugel-speler. Hij studeerde HaFaBra, klassiek bugel en docent muziek in Alkmaar en Amsterdam. Onlangs behaalde hij het diploma Innovative Choir Conducting aan de Royal Academy of Music in Aalborg in Denmark. Mathieu geeft regelmatig workshops aan schoolmusici en heeft een methode ontwikkeld genaamd de Co-Creative Classrooms.

Jesper Holm

Jesper Holm is dirigent en arrangeur voor de uitstekende vocal jazz formatie Touché. Hij is een zeer bekwame vocal jazz fanaat. Jesper doceert ook dirigeertechniek en Choir Leading bij RAMA Vocal Center.

Rohan Poldervaart

Rohan Poldervaart heeft zijn koordirectie masters behaald aan het conservatorium in Aalborg (Denemarken). Op dit moment is hij dirigent van Vocalgroup The BasZment en verbindt hij zijn werkzaamheden als artistiek leider van Vocal Statements, dirigent en docent muziek aan elkaar. Vocal Leadership in School krijgt steeds meer focus op kunst en cultuureducatie in Nederland. Het doel is om de relevantie van muziek en zingen te benadrukken, met name voor het onderwijs.

Jasper van Oerle

Jasper heeft tijdens zijn studies Docent Muziek (BA) en Theorie der Muziek (MA) een grote passie ontwikkeld voor vocal jazz en pop. Inmiddels dirigeert hij het Dutch Jazz Choir, is hij de basvocalist van Touché en de bas/beatboxer van The Junction. Eveneens is Jasper docent muziektheorie en solfège aan de opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam.

Peder Karlsson

Als grondlegger van de beroemde Zweedse a cappella group The Real Group zong Peder tussen 1984 en 2010 meer dan 2000 concerten en 16 CD’s. Van 2011 tot 2014 was Peder muzikaal leider van de Sloveense XXL vocal group Perpetuum Jazzile. Sinds januari 2015 is Peder ook als hoofdvakdocent betrokken bij RAMA, sinds januari 2016 met de titel ‘Honorary Professor’.

Signe Sørensen

Signe Sørensen was lang artistiek leider van ‘The Girls Choir of Mariagerfjord’, waarschijnlijk het meest innovatieve jeugdkoor uit Europa. Signe ontving verschillende prijzen voor haar werk met deze groep en staat internationaal bekend om haar communicatie en repetitie methodes voor deze doelgroep. Signe zegt ‘NEE!’ tegen discipline en ‘Welkom!’ tegen verantwoordelijkheid. Hiermee laat zij jonge zangers stralen!

James Rose

Engelse Vocal Jazz held en zeer veelzijdig arrangeur voor de allerbeste a cappella groepen ter wereld, waaronder The Real Group, New York Voices & Take 6. Als James geen workshops geeft of arrangementen schrijft, tourt hij met de intercontinentale vocal jazz groep ‘Accent‘.

Axel Blom

Axel Blom startte met het begeleiden van koren op piano op zijn 16e en won op zijn 18e de Koninklijk Conservatorium Prijs voor Jonge Componisten. Hij studeerde Docent Muziek aan het Utrechts Conservatorium en heeft piano en toetsen gespeeld in verschillende formaties, waaronder het Amsterdam Funk Orchestra en pianobegeleiding bij Vocalgroup The Baszment. Naast de piano heeft hij zich afgelopen jaren bezig gehouden als producer voor voornamelijk vocale muziek.

Syd Horster

Op de basisschool werd snel duidelijk dat muziek dé weg zou zijn die Syd moest gaan bewandelen. Hij speelt sinds z’n 7e piano en is zich gaan verdiepen in zingen toen hij op de Havo voor Muziek en Dans zat. Vandaag de dag is muziek maken, mensen opleiden en inspireren hetgeen waar Syd gelukkig van wordt.

Jeroen Zijp

Jeroen is afgestudeerd aan de HKU en heeft een Bachelor Composition and Music Production waarna hij voor verschillende muziek-theatershows heeft gecomponeerd. Door moderne en hedendaagse technologie te combineren met koorzang creëert Jeroen een nieuwe frisse sound. Met zijn brede kennis en innovatieve ideeën neemt hij het begrip koormuziek mee naar de 21e eeuw. De inzet van technologie voor het verdiepen van koorzang is een relatief nieuwe trend, waarbij Jeroen mag worden gezien als heuse trendsetter.

Stephanie Kramer

Stephanie Kramer is expert in het creëren en begeleiden van vocale improvisatie in de klas en het vergroten van de muzikale comfortzone van de leerling. Stephanie behaalde haar Mastergraad in Rotterdam en heeft zich gespecialiseerd in het werken met kinderen en jongeren in het basis en voortgezet onderwijs. Zij staat bekend om haar methodiek beschreven vanuit haar boek ‘De muzikale speeltuin’ en geeft regelmatig workshops aan muziekdocenten in Nederland en België. Daarnaast is Stephanie actief als zangeres, koorleider, muziekdocent, coach en cultureel ondernemer.

 

Julian Kroezner

Julian is een muzikant en zangliefhebber uit Freiburg, Duitsland. Julian zingt in de band Unduzo en is dirigent van een aantal koren, waaronder het JazzPop Choir Tübingen. Hij staat ook bekend om zijn beatboxing en hij heeft het boek “Beatbox Your Choir” gepubliceerd.