Merel Martens

Na het afronden van een bachelor Docent Muziek en Koordirectie Lichte Muziek, ontving Merel in mei 2015 haar Master titel in Vocal Leadership van RAMA. Haar naam is in Nederland verbonden aan verschillende succesvolle groepen als Pitch Control, MAZE, The Junction, Dutch Organic Choir and VOÏSZ Vocal Projects.

Rohan Poldervaart

Rohan Poldervaart heeft zijn koordirectie masters behaald aan het conservatorium in Aalborg (Denemarken). Op dit moment is hij dirigent van Vocalgroup The BasZment en verbindt hij zijn werkzaamheden als artistiek leider van Vocal Statements, dirigent en docent muziek aan elkaar. Vocal Leadership in School krijgt steeds meer focus op kunst en cultuureducatie in Nederland. Het doel is om de relevantie van muziek en zingen te benadrukken, met name voor het onderwijs.

Mathieu Vulto

Mathieu Vulto heeft zich gespecialiseerd in muziekeducatie op basisscholen, en is koordirigent, jazz-zanger (scatting) en freelance jazz bugel-speler. Hij studeerde HaFaBra, klassiek bugel en docent muziek in Alkmaar en Amsterdam. Onlangs behaalde hij het diploma Innovative Choir Conducting aan de Royal Academy of Music in Aalborg in Denmark. Mathieu geeft regelmatig workshops aan schoolmusici en heeft een methode ontwikkeld genaamd de Co-Creative Classrooms.

Glenn Liebaut

Als allround percussionist combineerde Glenn alle soorten percussie met zijn bachelor- en masteropleiding klassieke percussie aan het Conservatorium van Amsterdam. Sinds zijn studie is hij actief als freelance percussionist in een diversiteit aan klassieke orkesten, ensembles en slagwerkbands. In zijn masteronderzoek specialiseerde hij zich in intern en extern ritme, het leiden en volgen van puls en ritme. Op educatief gebied ontwikkelde hij het project ‘Doe je ritmix’, ritme en beweging als basis voor muziekeducatie.

Marlou Vriens

Marlou staat voor ‘Vocal Integration’, skill, bewustzijn en muzikaliteit. Zij leidt ook jeugdkoor Out of the Blue, Gouda. Marlou componeert voor koor en dans, WoMAN werd genomineerd voor de Årets Reumert awards (DK). Daarnaast presenteerde ze afgelopen jaar met haar band Marlou haar debuutalbum Long way home, die een mooie recensie opleverde in OOR magazine.

Jasper van Oerle

Jasper heeft tijdens zijn studies Docent Muziek (BA) en Theorie der Muziek (MA) een grote passie ontwikkeld voor vocal jazz en pop. Inmiddels dirigeert hij het Dutch Jazz Choir, is hij de basvocalist van Touché en de bas/beatboxer van The Junction. Eveneens is Jasper docent muziektheorie en solfège aan de opleiding Docent Muziek van het Conservatorium van Amsterdam.

Freek Koopmans

Freek Koopmans studeerde af als leerkracht basisonderwijs op de Kempel en docent muziek op het Koninklijk Conservatorium. Sinds 2011 speelt hij als drummer/slagwerker bij Percossa en Lieve Bertha waarmee hij in binnen en buitenland wekelijks in het theater staat. Daarnaast is hij twee dagen per week actief als muziekdocent in het basisonderwijs. En hij maakt onderdeel uit van de redactie van ‘Metropole op school’, de muziekmethode van het Metropole Orkest.

Line Groth Riis

Line Groth is bekend van haar fantastische arrangementen voor het wereldberoemde Deense koor Vocal Line. Ze is ook actief in de vocal group Postyr (DK). Line haalde een master degree in zang en koordirectie op The Royal Academy or Music, Aarhus. Sinds meer dan tien jaar is Line te vinden in binnen- en buitenland om koorleiders, zangers en vocal groups te inspireren en les te geven.

Erik Bosio – Gastdocent

Erik Bosio is een Italiaanse componist, arrangeur, dirigent, producer, zanger en docent. Hij studeerde piano, klassieke compositie en zang lichte muziek aan het conservatorium van Genua. Hij is mede oprichter van de Italiaanse vocal group Cluster.

Jesper Holm – Gastdocent

Jesper Holm is dirigent en arrangeur voor de uitstekende vocal jazz formatie Touché. Hij is een zeer bekwame vocal jazz fanaat. Jesper doceert ook dirigeertechniek en Vocal Leadership bij RAMA Vocal Center.

Peder Karlsson – Gastdocent

Als grondlegger van de beroemde Zweedse a cappella group The Real Group zong Peder tussen 1984 en 2010 meer dan 2000 concerten en 16 CD’s. Van 2011 tot 2014 was Peder muzikaal leider van de Sloveense XXL vocal group Perpetuum Jazzile. Sinds januari 2015 is Peder ook als hoofdvakdocent betrokken bij RAMA, sinds januari 2016 met de titel ‘Honorary Professor’.

Signe Sørensen – Gastdocent

Signe Sørensen was lang artistiek leider van ‘The Girls Choir of Mariagerfjord’, waarschijnlijk het meest innovatieve jeugdkoor uit Europa. Signe ontving verschillende prijzen voor haar werk met deze groep en staat internationaal bekend om haar communicatie en repetitie methodes voor deze doelgroep. Signe zegt ‘NEE!’ tegen discipline en ‘Welkom!’ tegen verantwoordelijkheid. Hiermee laat zij jonge zangers stralen!

Panda van Proosdijk – Gastdocent

Panda heeft haar opleiding gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. Panda geeft masterclasses en workshops ‘Voice & Physique’ aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Ze begeleidde als bewegingscoach en regisseur vanuit haar methode van 2006 to 2016 regelmatig het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde.