Met ingang van 2020 is er een speciaal keuzevak voor muziekdocenten: Vocal Leadership in School. Je leert hierin hoe je de methodes van Vocal Leadership kunt toepassen in de muzieklessen op school. Als je klaar bent voor innovatieve en inspirerende nieuwe lesideeën waarmee je de studenten activeert, het ijs breekt, hun vaardigheden en creativiteit kunt trainen en ze vol overgave laat zingen, kun je je nu opgeven!

Waarom ‘Vocal Leadership in School’?

Vocal Leadership in school stimuleert gedeeld leiderschap en initiatief. Daarnaast is een van de kernwaarden het creëren van een veilige omgeving en sfeer. Met de methodes bied je de leerlingen een duidelijk kader waarbinnen zij zelf leren leiding te nemen, te componeren en nieuwe (vocale) muziek te ontdekken. Hierbij wordt de leerling mede-eigenaar van het muzikale proces en het eindproduct. Naast de muzikale ontplooiing, zorgt Vocal Leadership ook voor een gezond en veilig sociaal klimaat waarbinnen de eigenwaarde en creativiteit van de leerling worden gestimuleerd. Als je een student ‘VLIS’ bent, zul je gelijkgestemden ontmoeten, samen lesideeën creëren en verzamelen en onderdeel worden van ons netwerk, ook wel liefkozend de ‘Vocal Family’ genoemd. Naast de fysieke lessen in de weekenden coachen de hoofdvakdocenten je individueel op basis van video materiaal. De methodes zijn stijlvrij en kunnen in vele situaties worden ingezet.

De docenten zijn Stephanie Kramer en Mathieu Vulto. Tijdens alle lessen wordt een directe link gemaakt naar jouw les situatie. Daarnaast zijn de leerdoelen gespecificeerd op de student. Wat ga jij leren?

Voor wie is VLIS?

De doelgroep voor deze module bestaat uit professionele muziekdocenten die in het bezit zijn van een bachelor ‘Docent Muziek’, gelijkwaardig of studerende daarvoor, studenten Pabo of docenten in het primair onderwijs. In het basisonderwijs wordt het verschil gemaakt en we willen graag onze methodes toegankelijk maken voor de docenten, zodat zij op regelmatige basis aan de slag kunnen met Vocal Leadership.

Praktische informatie over VLIS 

VLIS is een keuzevak gedurende module 1 t/m 4. Eerst kom je in de VLIS groep, bij een herhaling in de VLIS-E (Vocal Leadership in School – Expertise) group. In deze groep zitten ervaren docenten die samen met de docenten hun ideale lesmateriaal ontwikkelen voor hun klassen.

Veel studenten worden ondersteund door hun werkgever door bijvoorbeeld het landelijke nascholingsbudget in te zetten.

Een toelatingsexamen is niet vereist. Voor vragen, schroom niet contact op te nemen via dit emailadres.

Een overzicht van de data en de kosten vind je hier.

Inschrijven doe je hier.