Vocal Leadership in de klas

Nieuw! Met ingang van 2019 is er een speciaal traject voor muziekdocenten: ‘Vocal Leadership in de klas’. Je leert hierin hoe je de methodes van Vocal Leadership kunt toepassen in de muzieklessen op school. Als je klaar bent voor innovatieve en inspirerende nieuwe les ideeën waarmee je de studenten activeert, het ijs breekt, hun vaardigheden en creativiteit kunt trainen en ze vol overgave laat zingen, kun je je NU opgeven!

Waarom ‘Vocal Leadership in de klas’?

Vocal Leadership in de klas stimuleert gedeeld leiderschap en initiatief. Daarnaast is een van de kernwaarden het creëren van een veilige omgeving en sfeer. Met de methodes bied je de leerlingen een duidelijk kader waarbinnen zij zelf leren leiding te nemen, te componeren en nieuwe (vocale) muziek te ontdekken. Hierbij wordt de leerling mede-eigenaar van het muzikale proces en het eindproduct. Naast de muzikale ontplooiing, zorgt Vocal Leadership ook voor een gezond en veilig sociaal klimaat waarbinnen de eigenwaarde en creativiteit van de leerling worden gestimuleerd. Als je een student ‘Vocal Leadership in de klas’ bent, zul je gelijkgestemden ontmoeten, samen les ideeën creëren en verzamelen en onderdeel worden van ons netwerk, ook wel liefkozend de ‘Vocal Family’ genoemd. Naast de fysieke lessen in de weekenden coachen de hoofdvakdocenten je individueel op basis van video materiaal. De methodes zijn stijlvrij en kunnen in vele situaties worden ingezet.

Hoofdvakdocenten zijn Rohan Poldervaart, Mathieu Vulto en Merel Martens. Daarnaast zijn er allerlei bijvakdocenten en internationale gastdocenten betrokken bij het curriculum, om je van een optimale dosis inspiratie te voorzien. Neem maar eens een kijkje bij: Vocal Leadership – de Docenten, op deze website. Tijdens alle lessen wordt een directe link gemaakt naar jouw les situatie. Daarnaast zijn de leerdoelen gespecificeerd op de student. Wat ga jij leren?

Wie?

De doelgroep voor deze module bestaat uit professionele muziekdocenten die in het bezit zijn van een bachelor ‘Docent Muziek’, gelijkwaardig of studerende daarvoor. Na afloop van de cursus ontvang je van Codarts twee certificaten, te weten ‘Vocal Leadership Module 1’ en ‘Vocal Leadership in de klas’. Veel studenten worden ondersteund door hun werkgever door bijvoorbeeld het landelijke nascholingsbudget in te zetten.

Wanneer?

De lessen van onze combinatie ‘VL module 1 en VL in de klas’ vinden plaats in zes weekenden, waarin de algemene lessen van ‘Vocal Leadership’ eveneens plaatsvinden. De eerste drie zijn identiek aan module 1 van ‘Vocal Leadership’. De laatste drie zijn specifiek ontwikkeld voor ‘Vocal Leadership in de klas’. De data kun je vinden onder het kopje ‘Data, deadlines en kosten’, op deze website.

De combinatie ‘VL module 1 en VL in de klas’ start in september 2019 en zal daarna elk half jaar van start gaan. Studenten die al module 1 van Vocal Leadership hebben gevolgd kunnen direct met de module ‘Vocal Leadership in de klas’ starten. Deze module start voor het eerst in januari 2020.

Een toelatingsexamen is niet vereist. Wel verwachten wij een kopie van het bachelor diploma ‘Docent Muziek’ of de propodeuse daarvoor.

Voor vragen, schroom niet contact op te nemen via dit emailadres.

Aanmelding via het inschrijfformulier op www.vocalleadership.nl/contact.